Skip to main content

Umoe invests in Inseanergy (in Norwegian)

feb 26, 2024

Oslo, 01.02.2024 - Umoe AS og Norselab går inn som ledende investorer i Inseanergy.

Inseanergy, et selskap fra Sunnmøre grunnlagt i 2020, har spesialisert seg på nøkkelferdige løsninger for flytende solcellesystemer. Nå retter selskapet blikket mot å innta en ledende internasjonal posisjon innen desentralisert fornybar energi.

– Gjennom effektive systemleveranser og et kompetent team, har Inseanergy solide forutsetninger til å implementere flytende solceller i markedet. Deres modell og plattform er rigget for vekst i et marked som søker og trenger alternative løsninger. Potensialet er betydelig, både nasjonalt og internasjonalt, sier Jostein Eiesland, administrerende direktør i Umoe.

Umoe går inn med 30 millioner kroner sammen med Norselab. Dette gjør Umoe og Norselab til de største eierne i Inseanergy.

— Vi er svært tilfredse med at to av de fremste norske investormiljøene innen impact og fornybar energi viser sin tro på selskapet på denne måten. De nye eierne tilhører A-laget av norske investeringsselskap, og sammen tilfører de ikke bare kapital og kompetanse innen internasjonal skalering og verdiskapning, men også et bredt nettverk som gir Inseanergy forretningsmuligheter innenfor flere markeder, sier CEO i Inseanergy Kari-Elin Korsnes Hildre på Inseanergy sin egen nettside.